fbpx
Loyalty Program

CASE: Blokjes sparen bij Blokker

Een aandeel in Blokker

Loyalty ProgramCase 4 december 2020
Blokjes sparen bij Blokker
Naam Blokjes Blokker
Organisatie Blokker
Sector B2C
Land Nederland
Sinds 2020
Type programma Spaarprogramma
Benefits Korting, geschenken
Dragers App
Thematiek Huishouden
Status Actief

Blokker

Blokker is een Nederlandse winkelketen en doet aan de verkoop van huishoudelijke artikelen.

Al langere tijd kunnen klanten van Blokker via het ‘Blokker&jij’-loyaliteitsprogramma sparen voor artikelen als pannen en theedoeken. Per eind november is hier een optie aan toegevoegd: ‘Blokjes Blokker’.

Blokjes Blokker

‘Blokjes Blokker’ vormt het plan van de winkelketen om trouwe klanten te belonen en hen te bedanken voor de steun tijdens de moeilijke jaren die de winkelketen heeft gekend. Klanten krijgen hiermee de mogelijkheid om spaarpunten in te ruilen voor een aandeel in het bedrijf zelf.

Met het bestaande spaarprogramma ontvingen klanten al 1 spaarpunt voor elke €5,00 die zij besteden in de winkel of webshop. Met 20 gespaarde punten kunnen klanten nu een certificaat aanschaffen, wat 1/16e aandeel vertegenwoordigd. Wanneer klanten dus een volledig aandeel in Blokker willen hebben, dienen zij €1.600 uit te geven bij de winkelketen.

Er zit echter wel een kanttekening bij de uitbreiding van het spaarprogramma. Deelnemers worden namelijk geen echte aandeelhouders en krijgen dus geen stemrecht. Het certificaat dient slechts om mee te delen in de winstuitkering. Daarnaast is Blokker niet beursgenoteerd, wat het lastiger maakt om de certificaten te verhandelen.

 

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: