fbpx
Loyalty Program

CASE: De Backstage Club van Large

Access all areas: kortingen, voorrang, exclusieve acties, prijsvragen, Backstage Club Areas, en meer

Loyalty ProgramCase 28 juni 2017
De Backstage Club van Large
Naam Backstage Club
Organisatie Large
Sector B2C
Land Nederland; Europa
Sinds /
Type programma Loyaliteitsprogramma
Benefits Kortingen; voordelen; goodies
Dragers Website
Thematiek Merchandising
Status Actief

Large

Large Popmerchandising, ofwel EMP Merchandising, is een online muziek- en merchandise winkel van Duitse oorsprong opgericht in 1986. Actief in een groot deel van Europa, verkopen ze voornamelijk kleding gerelateerd aan muziek (heavy metal, hard rock, hardcore, punk en alternatieve rock), games of film & tv. Daarnaast bestaat hun assortiment uit diverse merchandise als mokken, vinyl platen en overige accessoires.

 

Lid worden
Om deel te nemen aan het loyaliteitsprogramma van Large en hiervan te kunnen profiteren, hoef je geen punten te sparen of regelmatig aankopen te doen: je wordt lid en betaalt een jaarlijkse bijdrage. Voor €9,95 per jaar ben je lid van de Backstage Club en ontvang je alle voordelen die hier bij horen. Het werkt simpel; je koopt het lidmaatschap in de webshop van Large, waarbij de verzendkosten meteen gratis zijn (meteen al één van de voordelen) voor producten die je erbij wil bestellen, en vervolgens wordt het jaarlijks automatisch verlengd.


Gratis verzending en voorrang
Zoals bovenstaand al genoemd is de gratis premium verzending het eerste voordeel dat je ontvangt en hier geniet je vervolgens gedurende je gehele lidmaatschap van, in plaats van de gebruikelijke €3,95 per bestelling. Pakketjes van leden hebben bij bezorging voorrang. Daarnaast kan iedere bestelling nog tot binnen 100 dagen gratis worden teruggestuurd.

Webshop
Large heeft een extensieve webshop van kleding, fan merchandise, media (CDs, vinyl, DVDs etc.), sieraden accessoires en nog veel meer, zoals mokken, beddengoed en zelfs deurmatten. Voor leden van de Backstage Club gelden exclusieve acties en aanbiedingen. Zo zijn er momenteel 95 items in de webshop in de aanbieding, alleen voor leden. Daarnaast genieten leden van pre-sales waardoor ze verschillende items kunnen kopen een week voordat ze officieel in de webshop verkrijgbaar zijn. Bovendien kun je bij elke bestelling die je doet kiezen uit een groot assortiment aan goodies, in de vorm van gelimiteerde kleding en gadgets, die je gratis bij je bestelling krijgt.


Partners & prijsvragen
Bij een aantal samenwerkingspartners van Large krijg je als lid korting. Onder deze partners vallen onder andere: Comic Con, Metalbus, Gebr. De Nobel, Fifties Store en The Little Baron. Bij deze partners zijn diverse kortingen te verkrijgen op onder andere toegangskaartjes voor concerten en festivals, magazine abonnementen, kleding en zelfs geselecteerde wijnen.

Tevens heeft Large altijd een paar prijsvragen lopen, meestal voor gratis tickets naar concerten en festivals, in sommige gevallen inclusief vlucht en hotel. Aan een deel van deze prijsvragen, momenteel 2 van de 3 lopende prijsvragen, mogen alleen leden van de Backstage Club meedoen.

Backstage Club Areas
Tenslotte hebben leden toegang tot zogenaamde ‘Backstage Club Areas’ op festivals en concerten waarvan Large de officiële partner is. Dit zijn ontmoetingsplekken exclusief voor leden van de Backstage Club en hier heeft het loyaliteitsprogramma zijn naam aan te danken. Bij deze ontmoetingsplekken hoort een interview zone, waar leden van de Backstage Club artiesten kunnen ontmoeten, een tent zodat iedereen droog staat mocht het regenen, gratis drankbonnen, een speciale bar, aparte schone toiletten en een groot terras.

Case facts

  • Het lidmaatschap kun je ook cadeau doen. In dit geval kost het €12,95 en komt het in een gift box met een aantal goodies.
  • De Backstage Club is beschikbaar in 19 landen in Europa.
Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: