fbpx
Loyalty Program

CASE: De Decathlon Sportpas

Sparen voor sportvouchers en privileges

Loyalty ProgramCase 7 november 2017
De Decathlon Sportpas
Naam Decathlon Sportpas
Organisatie Decathlon
Sector Retail
Land Nederland
Sinds
Type programma Sparen voor e-vouchers en privileges
Benefits Voordeel, voorrang en voorrecht
Dragers Website, app en e-mail
Thematiek Sportmaterialen
Status Actief

Decathlon


Decathlon is een van origine Franse sportwinkelketen die is opgericht in 1976. De Decathlonwinkels hebben vaak een vloeroppervlak van enkele duizenden vierkante meters. Het assortiment is gericht op verschillende sporten en kampeer- en trektochtspullen. Decathlon verleent persoonlijk uitleg/advies en mogelijkheid tot passen. Daarnaast is er vaak een ruimte waar de producten getest kunnen worden. Decathlon heeft wereldwijd meer dan 1.100 vestigingen wereldwijd, waarvan 12 in Nederland.

Sparen met de Sportpas

Met de Sportpas ontvang je voor iedere euro die je in de winkel (fysiek en online) besteedt, 1 spaarpunt. Tot oktober 2017 werden de spaarpunten omgezet naar e-vouchers in te wisselen bij Decathlon zelf. Bij iedere 400 gespaarde punten, kreeg je een e-voucher van 6 euro.

Per 16 oktober 2017 heeft Decathlon haar assortiment gewijzigd. Bij iedere 200 gespaarde punten ontvang je een sportvoucher. Met deze sportvoucher mag je gratis een Sport Experience uitproberen. Er zijn meer dan 500 deelnemende partners in Nederland waardoor er een ruime keuze aan sportactiviteiten is. Met deze gewijzigde invulling van het Sportpasprogramma wil Decathlon sporten nog toegankelijker maken. De sporten variëren van o.a. schaatsen, dansen, skiën, bootcamp, padel tot judo en personal trainers.

 

Privileges voor sportpashouders

Sportpashouders ontvangen daarnaast enkele privileges:

 • Ruilen binnen 90 dagen zonder kassabon
 • Tot 2 jaar na aankoopdatum de mogelijkheid om je originele kassabon/factuur opnieuw af te drukken (duplicaat)
 • Allerlei gratis services zoals een servicebeurt voor je fiets 6 maanden na aankoop of je racket laten bespannen.

Samenwerking met lokale sportclubs

Op lokale basis zet Decathlon ook diverse acties op voor lokale sportclubs. Zo zijn er speciale clubavonden waarbij de winkel open is voor leden van lokale sportclubs. Voor ieder lid die die avond een Sportpas in de winkel aanmaakt, ontvangt de desbetreffende club € 5,- tegoed om sportmaterialen te kopen.

Ook zijn er diverse sportclubs waarmee een lokale Decathlon een structurele samenwerking heeft. Bijvoorbeeld door sportpassen te koppelen aan de pas van de club zodat er zowel voor jou privé als voor je club wordt gespaard. Ook organiseert zij regelmatig speciale acties die geldig zijn voor leden van een specifieke sportvereniging bij de desbetreffende Decathlon vestiging.

Case Facts:

 • Naast Nederland, kun je ook punten sparen op aankopen in Decathlon vestigingen in andere landen waar het Decathlon merk vertegenwoordigd is: Spanje, België, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Portugal, Polen, Hongarije, Tsjechische Republiek, Roemenië, Rusland, Turkije, Zweden, Bulgarije en Kroatië.
Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Judith Verbrugh
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
 1. Redactie LoyaltyFacts 2 jaar geleden

  Beste Maurice,
  Bedankt voor je vraag. Hiervoor kun je het beste direct contact opnemen met Decathlon. Wij zijn niet betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit programma en daarmee ook niet bekend met de afweging rondom deze voorwaarde.
  Met vriendelijke groet,
  Redactie LoyaltyFacts

 2. Maurice 3 jaar geleden

  Waarom vervallen de gespaarde punten van Decathlon na 1 jaar?

Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: