fbpx
Loyalty Program

CASE: Vind je ideale wijn met locals

Het loyaliteitsprogramma van Grapedistrict

Loyalty ProgramCase 22 juni 2018
Vind je ideale wijn met locals
Naam Locals
Organisatie Grapedistrict
Sector B2C
Land Nederland
Sinds /
Type programma Spaarprogramma en engagement programma
Benefits Korting en unieke privileges
Dragers App, website
Thematiek Retail
Status Actief

Grapedistrict

Grapedistrict is een wijnwinkel met inmiddels 13 vestigingen in Nederland, opgericht door drie enthousiaste jongens. Vanuit hun liefde voor wijn en de wil om nieuwe wind door de wijnwereld te laten waaien zijn ze Grapedistrict begonnen. Het gaat bij hun niet om het land, gebied, de houten tonnen of moeilijke woorden, maar alleen om smaak. Ze doen hun uiterste best om voor alle klanten de perfecte wijnmatch te vinden.

Met het loyaliteitsprogramma van Grapedistrict kun je als consument profiteren van allerlei voordelen. Zo kan je onder andere punten sparen, krijg je toegang tot proeverijen, wijnworkshops en wijnhuizen en kan je steeds beter jouw ideale wijn vinden.

Punten verdienen en uitgeven

Local worden kan gratis door je aan te melden op de website of app. Vervolgens kom je op je Mijn Grapedistrict omgeving, waar je al je persoonlijke gegevens kan inzien en beheren. Tevens kan je hier je gekochte wijnen reviewen zodat Grapedistrict je nog betere aanbevelingen kan doen en is hier je aankoophistorie terug te vinden. De kortingsvouchers voor de Local Deals vind je onder het kopje Vouchers. Hier staan altijd 3 top wijnen met extra voordeel en alleen voor Locals.

Je kunt op verschillende manieren punten verdienen. Naast dat je punten krijgt voor alle aankopen die je doet op de website of in de winkel, kan je ook punten verdienen door bijvoorbeeld geproefde wijnen te reviewen of te sharen. Bovendien ontvang je direct 50 punten bij aanmelding.

Je punten uitgeven kan ook op verschillende manieren. Elke week worden er een aantal Local Deals geselecteerd. Dit zijn de wijnen die je die week met korting kunt kopen in ruil voor punten. Daarnaast heeft Grapedistrict ook een Locals Shop. Hier kan je met korting onder andere glazen, t-shirts, kurkentrekkers en proeverijkaarten kopen.

 

Jouw ideale wijn vinden

Grapedistrict vindt het belangrijk dat haar klanten hun lekkerste wijn zullen vinden. Naast persoonlijk advies in de winkel, hebben ze binnen hun concept nog twee tools bedacht die daaraan bijdragen. Zo hebben ze onder andere een smaaktest. Aan de hand van 15 vragen krijg je een advies overwelke wijnen passen bij jouw smaakvoorkeur.

Daarnaast sporen ze klanten aan om wijnen die ze geproefd hebben te reviewen. Op basis van een algoritme wordt er vervolgens een advies uitgebracht. Hoe meer wijnen je dus beoordeeld hebt, hoe nauwkeuriger advies je krijgt. Reviews uitbrengen gaat heel gemakkelijk via je account op de website (of via de app).

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: