fbpx
Loyalty Program

CASE: HEMA introduceert Spaarprogramma

Hema zet haar klanten centraal met een nieuw loyaliteitsprogramma.

Loyalty ProgramCase 19 januari 2017
HEMA introduceert Spaarprogramma
Naam Meer HEMA
Organisatie Hema
Sector Retail
Land Nederland
Sinds 9 januari 2017
Type programma Spaarprogramma
Benefits Sparen voor kortingsvouchers aangevuld met HEMA-benefits
Dragers Website, nieuwsbrief, app, folders
Thematiek Sparen
Status Actief

Hema

De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam is een Nederlandse keten van warenhuizen en werd opgericht door Leo Meyer en Arthur Isaac, directeuren-generaal van N.V. Magazijn De Bijenkorf. Het warenhuis kenmerkt zich door het aanbod van producten voor dagelijks gebruik en een assortiment dat vrijwel geheel speciaal voor HEMA geproduceerd is. De eerste vestiging van de H.E.M.A. opende op 4 november 1926 aan de Kalverstraat in Amsterdam. Tegenwoordig zijn er vooral vestigingen in Nederland, maar ook in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje en sinds juni 2014 ook in Engeland. In 2015 werd het 700e filiaal geopend.

Spaar bij HEMA met de HEMA app of plastic pas voor extra korting

9 januari 2017 was het eindelijk zover, warenhuisketen HEMA lanceerde op deze dag haar spaarprogramma ‘Meer HEMA’. Deelnemen aan het Meer HEMA programma kan zowel via een fysieke pas die voor € 0,50 in de HEMA filialen kan worden aangeschaft, als ook online via de HEMA app. Inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen Nederlanders een ‘Meer HEMA’ klantenpas aangeschaft of de HEMA app gedownload. Bij iedere aankoop, zowel in de winkel als online, spaart de consument voor iedere uitgegeven euro 1 spaarpunt.

Deze spaarpunten kunnen worden verzilverd voor kortingsvouchers. Iedere maand wisselt het aanbod van 10 kortingsvouchers. In de toekomst zal HEMA diensten toevoegen aan het spaarprogramma, zoals speciale events en het opslaan van kassabonnen in de app. Via het programma wil HEMA niet alleen trouwe klanten belonen met extra korting, maar eveneens klanten op basis van hun aankopen beter informeren over relevante producten en aanbiedingen.

Meedoen met 'Meer HEMA"

Extraatjes naast sparen

Het spaarprogramma kent nu al enkele extraatjes. Bijvoorbeeld € 5,- korting op je eerstvolgende aankoop als je je pas voor 1 april registreert. Ook krijgen jarigen een tompouce cadeau op hun verjaardag en krijg je bij het voltooien van je registratie je eerste 25 spaarpunten cadeau.

Internationaal

Het programma wordt in 2017 in Nederland uitgerold. Vanaf 2018 zal het programma ook in andere landen waar HEMA actief is gelanceerd worden.

Aldus HEMA

Adriana Hoppenbrouwer, Chief Marketing Officer van HEMA over het nieuwe klantenprogramma:

Een loyaliteitsprogramma past bij de strategie van Hema, die is gericht op groei in het buitenland, de revitalisatie in de Benelux en de ontwikkeling van e-commerce. Onze klanten reageren super enthousiast op onze klantenpas. Het grote enthousiasme sluit precies aan bij wat klanten van tevoren aangaven in ons klantonderzoek, maar overtreft onze verwachtingen.”

Meer informatie? Lees hier het interview met Michiel Mulder, Head of CRM & Promotions bij HEMA.

Casefacts

 • In de eerste twee weken na introductie stond de Meer HEMA app op de eerste plaats in de Playstore en Apple store bij gratis te downloaden apps.
 • Drie weken na de lancering van het programma hebben al meer dan 1 miljoen Nederlanders de app gedownload of een Meer Hema klantenpas gekocht.
 • Inmiddels zijn er meer dan 150.000 kortingsbonnen ingewisseld en 6.000 tompoucen door jarigen opgehaald.
 • Twee derde van de 1 miljoen klanten gaat voor de klantenpas, één derde verkiest de app.
 • De digitale pas wordt door alle leeftijden gebruikt, waarvan het merendeel onder de 50 jaar oud is.

Dunck Loyalty Marketing

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Judith Verbrugh
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
 1. De zeurder 3 jaar geleden

  Voor niet frequente Hema bezoekers zijn de redemptie voorwaarden niet goed (in mijn geval).
  Ik heb 153 Hemapunten – die kan ik inzetten voor een voucher die recht geeft op 5 eur karting, mits ik 25 euro uitgeef.
  Deze voucher is ook nog eens maximal 3 weken geldig (het is nu 4 December, de voucher zou geldig zijn to 23 December).

Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: