fbpx
Loyalty Program

CASE: Ikea Tack

Lees hier alles over Ikea Tack! waarbij medewerkers na vijf jaar dienst jaarlijks een bijdrage aan het pensioen ontvangen.

Loyalty ProgramCase 31 december 2013
Ikea Tack
Naam Tack!
Organisatie Ikea
Sector Employee
Land Wereldwijd
Sinds December 2013
Type programma Affiniteitsprogramma
Benefits Pensioenbijdrage
Dragers Geen
Thematiek Verdeling van succes
Status Actief

Ikea

IKEA is een concern van Zweedse oorsprong, met vestigingen over de hele wereld. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van meubelen en woonartikelen die, meestal door de koper zelf, in elkaar gezet moeten worden. Het concept bestaat uit het aanbieden in zelfbedieningswarenhuizen van artikelen die qua prijs behoren tot het lagere marktsegment.

Deelname
Alle medewerkers van IKEA die vijf opeenvolgende jaren in dienst zijn geweest, komen in aanmerking voor een bijdrage vanuit IKEA Tack! wanneer ze met pensioen gaan.

  • Het programma is gelanceerd met een eenmalige eerste storting van € 100 miljoen. Er zal voor elke werknemer van IKEA  jaarlijks een bedrag opzijgezet worden.
  • In de toekomst wordt het bedrag jaarlijks vastgesteld. Alle fulltime medewerkers in één land ontvangen, onafhankelijk van hun vestiging, functie of salarisniveau, exact hetzelfde bedrag.
  • Parttime medewerkers ontvangen in verhouding met hun uren een gedeeltelijk bedrag.
  • De betaling begint op de reguliere pensioenleeftijd.
  • Voorwaarde voor financiering van het programma is dat de resultaatdoelstelling van de IKEA Groep wordt bereikt.
  • De implementatie van Tack! is gestart in december 2013 en is in november 2014 in alle landen afgerond.


IKEA Tack case facts

  • IKEA wil met dit loyaliteitsprogramma waardering en dank uitspreken aan haar medewerkers. Zij vormen de innerlijke kracht van de IKEA Groep en IKEA streeft naar een lange termijn relatie met de mensen die zo belangrijk zijn voor het succes. Het programma is geïnspireerd op de wens van Ingvar Kamprad (oprichter van IKEA) om het succes van de IKEA Groep te delen met de medewerkers.
  • Eerder lanceerde IKEA al One IKEA Bonus, een prestatiebonussysteem dat is verbonden aan het individuele salarisniveau van iedere medewerker. De bonus wordt jaarlijks uitbetaald als de gestelde doelen op lokaal niveau worden behaald.


Case Quote
Peter Agnefjäll, CEO en directeur van de IKEA Groep:

“Iedereen, in welke functie dan ook bij de IKEA Groep, levert zijn bijdrage en is belangrijk voor onze voortdurende groei. Wij geloven dat deze twee programma’s IKEA zullen helpen om een fantastische plek te zijn om te werken, vandaag en in de toekomst”

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: