fbpx
Loyalty Program

CASE: IENS introduceert loyaliteitsprogramma

Spaar nu bij elke reservering voor Yums en krijg korting op toekomstige reserveringen!

Loyalty ProgramCase 21 februari 2017
IENS introduceert loyaliteitsprogramma
Naam Yums
Organisatie IENS
Sector Diensten
Land Nederland
Sinds 2016
Type programma Loyaliteitsprogramma
Benefits Korting
Dragers Website, e-mail, app
Thematiek Restaurants
Status Actief

IENS

Iens is opgericht in 1998 als recensie website en is sinds de fusie met SeatMe in 2012 tevens een reserveringsplatform. Sinds de overname door het bedrijf TripAdvisor in 2015 is het onderdeel van het wereldwijde restaurantplatform TheFork. Met partners in 38 steden in Nederland en in 11 andere landen telt het bedrijf 40.000 aangesloten restaurants.

Internationaal loyaliteitsprogramma bij IENS: Yums!

Spaarprogramma’s zijn niet onbekend bij IENS. In zowel 2015 als 2016 konden bezoekers van de Albert Heijn sparen voor een gratis 2e driegangenmenu of lunch bij door IENS geselecteerde restaurants. In 2015 leverde deze actie bijna 1 miljoen reserveringen op en meer dan 1.000 restaurants deden het volgende jaar mee aan het vervolg van de actie van de grootste restaurant- en reserveerwebsite van Nederland. IENS is nu met een nieuw loyaliteitsprogramma gekomen, maar dit keer op hun eigen platform en grootschaliger dan voorheen. Door gebruik te maken van het reserveringsysteem SeatMe op de website van IENS, kunnen gebruikers nu Yums verdienen om kortingen te sparen op toekomstige reserveringen.

 

Yums_sparen

 

Yums?

Yums is de naam van het loyaliteitsprogramma van IENS en TheFork. De bijbehorende spaarpunten zijn hier tevens naar vernoemd. Bij elke reservering die je via IENS maakt –  en nakomt –  ontvang je 100 Yums, ongeacht het aantal gasten of het restaurant waar wordt gereserveerd. Een week na de reservering worden de Yums op je IENS-account bijgeschreven, zodat IENS in de tussentijd kan verifiëren of de reservering daadwerkelijk is nagekomen. Een reservering niet nagekomen, betekent geen Yums. Wanneer je voldoende Yums hebt verzameld kun je ze verzilveren in de restaurants die ze accepteren. Op de website van IENS kun je, nadat je een stad hebt geselecteerd, “Yum acceptanten” aanvinken om alleen restaurants te zien die Yums accepteren. In Nederland hebben al bijna 500 restaurants het programma geïmplementeerd.

Hoe werkt de korting?

Elke reservering levert 100 Yums op en de eerste korting is te verkrijgen voor 1.000 Yums, namelijk €10 euro korting op een toekomstige reservering. Spaar door voor 2.000 Yums en ontvang €25,- korting. Meer dan 2.000 Yums verzilveren op één boeking is niet mogelijk. Bij je reservering kun je aangeven 1.000 of 2.000 Yums te willen gebruiken, IENS regelt de rest. Het restaurant wordt vervolgens op de hoogte gebracht van de korting en zal deze toepassen, waarna IENS de korting terug zal betalen aan het restaurant. Het kost het restaurant niets!

 

Yums_verzilveren

 

Extra Yums en acties

Regelmatig organiseert IENS acties waarmee extra Yums te verdienen zijn. Loyaliteitscodes zijn persoonlijk en tijdelijk geldig en geven je de kans om extra Yums te verdienen. Je ontvangt de codes via de mail of via je telefoon. Deze code kun je invoeren bij het plaatsen van een reservering, de korting wordt zo toegevoegd.

Naast loyaliteitscodes, zijn extra Yums te verdienen door recensies te plaatsen. Het plaatsen van een eerste recensie kan je zo 200 Yums opleveren.

Het is daarnaast mogelijk om Yums te verzilveren bij een restaurant dat een speciale actie heeft, hier kun je gebruik van maken in combinatie met de Yums.

mail afbeelding review

Internationaal

Daarnaast wordt het spaarsysteem in alle landen toegepast waar TheFork beschikbaar is, waardoor je ook in elf andere landen Yums kunt verdienen en inleveren, voornamelijk in Europa. Het aantal Yums per reservering is in elk land hetzelfde, hoewel de korting per land kan verschillen. Zo krijg je in Italië voor 1.000 Yums een korting van €20,- en voor 2.000 Yums €50,- korting.

Communicatie

Via de mail houdt IENS je op de hoogte, bijvoorbeeld wanneer je extra Yums hebt verdiend. Tevens houden ze je op de hoogte van de geldigheid van je Yums. Je Yums zijn namelijk tot het einde van het kalenderjaar volgend op het jaar waarin ze zijn verdiend geldig. Zo zijn Yums verdiend in 2017 tot 31 december 2018 geldig. Op je IENS-account kun je zien wanneer Yums verdiend zijn. Een paar maanden voor je Yums ongeldig worden stuurt IENS een mailtje om je hierover te waarschuwen, mits je hebt aangegeven via de mail geïnformeerd te willen worden.

Yumweetjes

  • Bijna 500 restaurants in Nederland gebruiken het Yum spaarprogramma.
  • Te gebruiken in 38 steden in Nederland en 11 landen over de hele wereld, waaronder: Frankrijk, Spanje, Zwitserland, België, Italië en Portugal.
  • Combineren van Yums met restaurantacties is mogelijk.

 

Dunck Loyalty Marketing

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Ferie van der Rest
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
  1. Marzjie 3 jaar geleden

    Inderdaad worden deze niet geaccepteerd terwijl de yums wel verkregen worden door het boeken van dat bepaalde restaurant. Heel vreemd. Kat in de zak??

  2. Herman 3 jaar geleden

    Jammer dat ze bijna nergens geaccepteerd worden; restaurants hebben niets vsn gehoord en weigeren de korting te geven

Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: