Loyalty Program

CASE: LEGO Club

Een clubprogramma voor kinderen

Loyalty ProgramCase 26 april 2016
LEGO Club
Naam LEGO Club
Organisatie LEGO
Sector B2C
Land Internationaal
Sinds 1966
Type programma Clubprogramma
Benefits Bouwtekeningen, winacties, evenementen, kleurplaten en filmpjes
Dragers Magazine, nieuwsbrief, website
Thematiek
Status Actief

LEGO

De LEGO Group is een familiebedrijf in Billund, Denemarken. Het bedrijf is het meest bekend van het speelgoed LEGO dat door hen wordt geproduceerd.

Magazine
Een belangrijke benefit en drager van de LEGO Club is het CLUB Magazine dat vijf keer per jaar uitkomt. Het magazine is er in drie versies:

  • Junior Magazine voor kinderen van 4-7 jaar
  • Club Magazine voor meisjes van 7-10 jaar
  • Club Magazine voor jongens van 7-10 jaar

In het magazine zijn bijvoorbeeld stripverhalen opgenomen van LEGO-figuren, win acties, kleurplaten, bouwtekeningen en foto’s van LEGO-fans samen met hun bouwwerken.

Website
Op de website staat het ‘clubhuis’ centraal. In het clubhuis word je rondgeleid door LEGO-figuur Max. Nadat leden zijn ingelogd kunnen ze bijvoorbeeld filmpjes kijken van ‘The Adventures of Max’ waarbij Max iets beleefd in een LEGO-omgeving. Ook zijn er op de website diverse bouwtekeningen te vinden met een link naar het seizoen. Bijv. in het voorjaar een bouwtekening van een vogelnestje van LEGO-steentjes en rondom de feestdagen hoe je kerstfiguren van LEGO kunt bouwen. De website heeft een nieuws sectie waarop interviews met LEGO-ontwerpers te vinden zijn, maar ook artikelen die in het magazine te vinden zijn (ook die van de twee magazines die je niet thuis ontvangt). Ook staan hier diverse ontmoetingen/interviews van Max met andere LEGO figuren centraal. Tot slot kunnen leden alle oude magazines online terugvinden.

Nieuwsbrief
Iedere maand verschijnt een e-mailnieuwsbrief met daarin eveneens exclusieve content voor Club-leden. In de nieuwsbrief wordt vooral door gelinkt naar de exclusieve content die ook op de programmawebsite te vinden is.

 

Case facts

  • De LEGO Club bestaat sinds 1966.
  • De Club is actief in 18 landen en in 10 verschillende talen.
Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Judith Verbrugh
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: