fbpx
Loyalty Program

CASE: NIKE+

Word een topatleet met Nike+

Loyalty ProgramCase 24 januari 2019
NIKE+
Naam Nike+
Organisatie Nike
Sector B2C
Land Nederland
Sinds -
Type programma Engagementprogramma, affiniteitsprogramma
Benefits Privileges
Dragers App
Thematiek Fashion
Status Actief

Nike

Na het verkopen van schoenen vanuit zijn kofferbak bedacht Philip Knight in 1964 het bedrijf Blue Ribbon Sports: een Amerikaanse onderneming gericht op het verkopen van sportschoenen. In 1978 werd besloten de naam te veranderen. Er werd gekozen voor de naam Nike (uitgesproken naiki), vernoemd naar de Griekse godin van de overwinning. Tegenwoordig is Nike niet meer weg te denken is de sportwereld en is het Nike logo, genaamd de Swoosh, een van de bekendste merktekens over heel de wereld.

Nike+

Met Nike + heeft Nike een loyaliteitsprogramma samengesteld dat voor elk (beginnend) atleet waardevol is. Met het loyaliteitsprogramma wilt Nike de beleving van het merk vergroten. Om gebruik te kunnen maken van de exclusieve voordelen moet je je via de website eenmalig registreren. Na het registreren kun je gelijk gebruik maken van de beloningen.

 

Nike events

Met Nike+ krijg je toegang tot speciale evenementen en gratis work-out sessies. Zo kun je onder andere kiezen voor een hardloopevenement, een work-out training of sessies met een privé coach. Tijdens dit soort evenementen ontmoet je andere members en kun je samen trainen.  Je kunt ook kiezen om deel te nemen aan een evenement in een andere stad,  bijvoorbeeld in Berlijn of Barcelona. Zo kun je zelfs tijdens je stedentrip fit blijven!

 

Work-outs

In de Nike+ Training Club app heb je als lid meer dan 100 work-outs en exclusieve trainingsprogramma’s tot je beschikking die zijn samengesteld door Nike trainers en coaches. Samen met een personal coach stel je doelen samen en maak je een schema zodat je de samengestelde doelen ook kunt behalen. De app houdt ook bij wanneer je bijna je doelen hebt bereikt.

Daarnaast is er ook de Nike+ Run Club app. In de app vind je diverse trainingsprogramma’s die op jouw doel zijn afgestemd. Een leuke toevoeging is dat Nike+ een samenwerking heeft met Apple. De Apple Watch Nike+ is een speciale uitvoering van de Apple Watch met speciale sportbandjes, extra Nike-wijzerplaten en de Nike+ Run Club-app. Na het hardlopen kun je ervoor kiezen om je route te delen met een route, poster en een leuke foto van jezelf!

 

Gepersonaliseerd shoppen

Nike helpt jou als Nike+ lid de nieuwste en beste uitrusting te vinden. Het leuke hieraan is dat zelfs je uitrusting gepersonaliseerd kan worden. Ook krijg je vroegtijdig toegang tot nieuwe trainingsuitrusting, helpen Nike-experts jou bij het nemen van aankoopbeslissingen en bespreken ze samen met jou de beste werkwijze voor trainingen.

 

Service

Als lid worden al je bestellingen bij Nike gratis verzonden en heb je de mogelijkheid om elk product gedurende 30 dagen te proberen. Mocht je toch niet tevreden zijn met het product, dan kan je het gewoon gratis retourneren.

 

Kortom met Nike+ kun jij ook een top atleet worden: Just Do it!

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: