fbpx
Loyalty Program

CASE: No Spits Today

Win tijd en spaar voor cadeaus

Loyalty ProgramCase 20 juli 2017
No Spits Today
Naam No Spits Today
Organisatie Goedopweg
Sector Overheid
Land Nederland, regio Utrecht en Amersfoort
Sinds 1 juli 2017
Type programma Beloningsprogramma
Benefits Sparen voor cadeaubonnen of giften aan goede doelen
Dragers Website, nieuwsbrief en app
Thematiek
Status Actief

Goedopweg

Goedopweg is een iniatief van Midden-Nederland Bereikbaar. Onder deze noemer werken de provincie Utrecht, gemeenten, Rijkswaterstaat en bedrijven (verenigd in U15) in de provincie Utrecht samen op het gebied van communicatie over wegwerkzaamheden, mobiliteitsonderwerpen en bereikbaarheid. Verder blijven reizigers persoonlijk op de hoogte van de actuele werkzaamheden op hun route via de reiswijzer van Goedopweg.nl.

In maart 2017 is het platform ‘No Spits Today’ gelanceerd, een initiatief van Goedopweg.
In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.

No Spits Today heeft als doel om consumenten bij te laten dragen aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht en Amersfoort. Automobilisten worden aangespoord om vaker thuis te werken, de trein of de fiets te pakken, op een P+R te parkeren of op andere tijden te reizen. Ander gedrag wordt beloond met cadeaus.

Wie mag meedoen?

Automobilisten die in aanmerking komen voor No Spits Today hebben een uitnodigingsbrief gehad van Goedopweg. Op specifieke wegen heeft een verkeersonderzoek plaatsgevonden. Automobilisten die in het kader van dit onderzoek gedurende een periode van 4 weken minimaal 2,5 keer per week tussen 15.00 – 19.00 uur geregistreerd zijn, hebben de uitnodigingsbrief ontvangen en kunnen zich middels een code registreren.

Hoe lang loopt het programma?

Vanaf zaterdag 11 maart 2017 kunnen automobilisten meedoen aan No Spits Today door de app te downloaden en de aanmelding in de app te voltooien. Sparen kan t/m 13 oktober 2017 op werkdagen.

Hoe werkt het?

Automobilisten die zich voor No Spits Today registreren dienen een app te downloaden. In deze app is, op basis van je kenteken, het historisch profiel vastgelegd van jouw gedrag. Dit gedrag is gemeten tijdens het verkeersonderzoek in januari. Indien in je historisch profiel is vastgelegd dat je op maandag, woensdag en donderdag met de auto reist, dan staat dat hard geprogrammeerd.

Om te sparen moet je de app aanzetten tijdens je reis. No Spits Today beloont mensen die niet met de auto in de avondspits reizen. Voor een mijding van een avondspits verdien je 100 punten. Op weekbasis geldt dat voor iedere spitsmijding die extra wordt uitgevoerd ten opzichte van jouw historisch profiel, je 250 punten én credits verdient. Het idee hierachter is dat ieder gewenst gedrag dat wordt vertoond (dus in dit geval: het mijden van de avondspits), beloond wordt. En alles wat je extra laat zien – en waar je dus meer moeite voor moet doen – een extra beloning verdient.

Waarvoor kan je sparen?

Je kunt sparen voor een fietsaccessoire van fietswinkel.nl, je credits besteden bij fonq.nl voor de inrichting van je thuiswerkplek of kiezen voor een OV- of P+R-tegoed. De gespaarde credits doneren aan een goed doel kan ook.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Judith Verbrugh
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: