fbpx
Loyalty Program

CASE: Save Lease

Lees hier alles over het Save Lease programma waarbij klanten worden beloond op basis van hun bespaarde brandstofkosten.

Loyalty ProgramCase 31 december 2011
Save Lease
Naam Save Lease
Organisatie Athlon Car Lease
Sector Automotive
Land Nederland
Sinds November 2006
Type programma Spaarprogramma
Benefits Sparen voor cadeaus
Dragers Geen
Thematiek Sparen voor cadeaus en brandstofbesparing
Status Actief

Athlon Car Lease

Athlon is een autoriteit op het gebied van autoleasing in Nederland. Daarnaast ontplooit zij al jarenlang innovatieve, duurzame en kostenefficiënte initiatieven op het gebied van mobiliteit. Naast vijf vestigingen in Nederland heeft Athlon negen vestigingen in Europa. Athlon is sinds 2006 onderdeel van DLL, een 100% dochter van de Rabobank Groep.

Deelname
Deelnemen aan het Save Lease programma is mogelijk wanneer de leaserijder klant is bij Athlon Car Lease en brengt geen kosten met zich mee. Iedere deelnemer heeft een persoonlijk account met een daaraan gekoppeld Saver-saldo.

Sparen 
Het programma heeft tot doel om de brandstofkosten te reduceren van de leaserijders. Om dit te realiseren worden leaserijders beloond, in de vorm van Savers (spaarpunten), die twee keer per jaar worden toegekend.

Het aantal toegekende Savers wordt bepaald door het daadwerkelijke verbruik en het aantal gereden kilometers te vergelijken met een van te voren vastgestelde norm. Wanneer uit de resultaten is gebleken dat de klant heeft bespaard, worden er spaarpunten toegekend.

Wanneer leaserijders bij de keuze van een nieuwe auto een ‘Frisse Wielen’ exemplaar uit de Wereld Natuur Fonds top 10 kiezen, worden zij door Athlon Car Lease beloond met een extra aantal Savers.

Verzilveren 
De zogenaamde Savers kunnen in de webwinkel ingewisseld worden voor verschillende cadeaus. De bestelde artikelen worden binnen 4 tot 6 weken geleverd.

De cadeaus zijn verkrijgbaar in 17 verschillende categorieën van sieraden tot en met wonen, gereedschap en huishoudelijke artikelen. Enkele voorbeelden van cadeaus zijn een waterbesparende douchekop, een dvd-speler of een reistas.

Save Lease case facts 

  • In het kader van de beperking van de CO2-uitstoot heeft het Wereld Natuur Fonds onder het label ‘Frisse Wielen’ voor een aantal categorieën auto’s een top 10 van de zuinigste en schoonste modellen opgesteld.
  • Athlon Car Lease geeft rijstijltips over Het Nieuwe Rijden op de website en adviseert klanten op het gebied van rijstijltrainingen.
  • Op de website www.athloncarlease.nl kunnen leaserijders via een unieke brandstofmodule zien waar er goedkoop getankt kan worden. Leaserijders hoeven hierbij enkel hun postcode en brandstofsoort in te vullen.


Quote
Richard Sikkel, commercieel directeur van Athlon:

“Save Lease is ook commercieel een schot in de roos. Zozeer, dat we op dit moment de vraag niet aan kunnen. Onze klanten zijn vooral bedrijven die iets willen doen voor het milieu.”

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: