fbpx
Loyalty Program

CASE: SWAPFIETS

Het nieuwe fietsen

Loyalty ProgramCase 8 april 2019
SWAPFIETS
Naam Swapfiets
Organisatie Swapfiets
Sector B2C
Land Nederland
Sinds 2014
Type programma engagementprogramma
Benefits
Dragers Website, app
Thematiek Fietsen
Status Actief

Swapfiets

Het begon tijdens een scriptieopdracht, maar inmiddels is Swapfiets een bedrijf met 116.000 fietsen in Nederland, waarvoor je een abonnement kunt afsluiten. De Swapfiets werd opgericht door enkele studenten van de TU Delft. De fiets wordt in samenwerking met fietsenfabrikant Union gemaakt en is herkenbaar aan zijn iconische blauwe voorband.  Inmiddels is de Swapfiets beschikbaar door heel Nederland en zelfs een aantal plekken in België, Denemarken en Duitsland.

Swapfiets is een bijzonder concept. Het is een start-up die huurfietsen op abonnement basis levert. Voor 15 euro per maand ontvang je een goed werkende fiets. Het succes van Swapfiets is mede te danken aan de goede service. In het abonnement zit de service van Swapfiets namelijk inbegrepen. In 2017 groeide het bedrijf met 1600% en in 2018 won het de ‘Dutch Marketing Award’ in de categorie ‘Marketing Start Up’.

Delfts Blauw

Het concept is ontstaan door drie studenten van de Technische Universiteit Delft. Om de fiets herkenbaar te maken kozen de ondernemers voor een (Delfts) blauwe voorband. Tegenwoordig zijn de fietsen met de iconische blauwe voorband niet meer weg te denken uit de grote steden.

Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op studenten. Op vertoon van een studentenkaart krijgen studenten maandelijks 3 euro korting op een Swapfiets. Momenteel wordt de dienst steeds vaker door niet-studenten gebruikt. Vanwege de snelle groei breidt het bedrijf nu uit naar België, waar zij zich vestigen in de studentenstad Leuven. Ook vestigen zij zich in steden in Denemarken en Duitsland.

Gratis e-book met meer inspiratie ontvangen?

Dat kan! Je ontvangt per e-mail het gratis e-book met de 10 meest inspirerende loyalty programma’s. Daarnaast ontvang je elke maand de laatste loyalty marketing trends.

Service

Een Swapfiets aanvragen gaat erg gemakkelijk. Na het registreren in de app van Swapfiets maak je een afspraak en komen de ‘swappers’, de werknemers van Swapfiets, je fiets brengen. Heb je een lekke band of ligt je ketting er af? Via de app maak je een afspraak en één van de swappers komt langs om je fiets te ‘swappen’, wat omwisselen betekent. Zo zijn ben je altijd verzekerd van een goed werkende fiets en ben je weer snel onderweg.

Naast de service wat betreft het onderhoud van de fiets, biedt de app van Swapfiets ook een tool aan waardoor je je fiets nooit meer kunt kwijtraken. Via de app kan je de fiets ‘pinnen’. Als je in de app je locatievoorziening hebt aangezet, kan de app zien waar jij je op dat moment bevindt. Zo kan je de fiets pinnen en wordt je doorverwezen naar Google Maps om de route te zien naar de plek van je fiets. Mocht je de fiets altijd in de fietsenstalling plaatsen, dan kun je in de omschrijving zetten bij welk nummer je de fiets hebt neergezet. Zo kan je nooit vergeten waar je jouw fiets hebt neergezet.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: