fbpx
Loyalty Program

CASE: TanQyou

Hoe tanken weer leuk werd

Loyalty ProgramCase 23 januari 2018
TanQyou
Naam TanQyou
Organisatie TanQyou
Sector Vervoer
Land Nederland
Sinds 2015
Type programma Voordeelprogramma
Benefits Automatisch voordeel en aanbiedingen
Dragers Website en app
Thematiek Beloning voor het tanken
Status Actief

TanQyou

TanQyou presenteert zichzelf als hét tankstation waar tanken weer leuk wordt. Bij deze onbemande tankstations kan de weggebruiker naast euro 95 en diesel ook kiezen voor een meer milieuvriendelijkere brandstof of voor een brandstof voor echte raceliefhebbers. Het relatief nieuwe concept heeft op dit moment 3 locaties, verspreid door het land. Binnen twee jaar zullen dit er enkele tientallen moeten worden.

Het programma

Het concept TanQyou is bedacht om tanken weer leuk te maken. Na een eenmalige registratie maak je met elke tankbeurt kans op verschillende prijzen. Voor elke liter brandstof die je tankt bij een van de TanQyou tankstations ontvang je een lot, waarmee je automatisch kans maakt op een van de mooie prijzen. De prijzen variëren van een bos bloemen tot reischeques of zelfs een nieuwe auto.

Wanneer je registratie en bevestiging van TanQyou gelukt is, zal je de volgende keer direct herkend worden wanneer je bij de pomp komt aanrijden. Door middel van een nieuw slim softwaresysteem herkennen camera’s jou op basis van je nummerbord.  Als de herkenning gelukt is word je op de display van de pomp persoonlijk begroet bij je naam. Na je tankbeurt zie je direct hoeveel keer je kans maakt op een prijs uit de periodieke prijzenpot.

 

TanQyou app

Speciaal voor de TanQyou member is er ook een TanQyou app ontwikkeld. Via deze app kan je als member gebruik maken van een aantal extra gemakken. Zo heb je gemakkelijk inzage in onder andere jouw transactiegeschiedenis, tankbeurt statistieken en win-kans. Ook kan je instellen dat je een notificatie ontvangt bij een naderende APK-keuring of als er nieuwe acties aankomen bij een TanQyou station bij jou in de buurt. Uiteraard zijn al deze gegevens ook terug te vinden als je inlogt op de website van TanQyou.

 

Personal pricing

Hoewel de benzineprijzen ook voor TanQyou een belangrijke factor zijn, gaan ze niet net als vele andere tankstations mee met de dagkoers. TanQyou onderscheidt zich op dit gebied door als eerste tankstation van Nederland personal pricing te introduceren. Speciale kortingen, afgestemd per klant. Een mooi voorbeeld hiervan is de verjaardagskorting. Als vaste TanQyou klant ontvang je op jouw verjaardag een felicitatie met de mededeling dat je speciaal voor jouw verjaardag met 20 ct./l korting kunt tanken. Aangekomen bij de tank verschijnt er nog een felicitatiebericht en kan je direct gebruik maken van je persoonlijke korting.

Daarnaast stunt TanQyou regelmatig met een happy-hour actie. Via een SMS-bericht of via de app informeert TanQyou haar members over het tijdelijke voordeel. Bovendien kunnen TanQyou members soms zelf het moment voor een volgende happy-hour kiezen via een poll op Facebook.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: