fbpx
Loyalty Program

CASE: TNT Speedpoints

Lees hier alles over het Speedpoints programma waarbij bedrijven kunnen sparen voor cadeaus.

Loyalty ProgramCase 30 november 2014
TNT Speedpoints
Naam Speedpoints
Organisatie TNT Express
Sector Overige sectoren
Land Benelux en Duitsland
Sinds Onbekend
Type programma Spaarprogramma
Benefits Sparen voor cadeaus
Dragers Website
Thematiek Sparen voor cadeaus
Status Actief

TNT

TNT is één van de grootste leveranciers van expresdiensten ter wereld. De dienstverlening strekt zich uit over meer dan 200 landen en is bijzonder sterk vertegenwoordigd in Europa. Zij zorgen ervoor dat uw pakketten, documenten en vrachtzendingen veilig en op tijd worden geleverd, in alle hoeken van de wereld.

TNT Express is marktleider in Europa op het gebied van koerier- en express diensten voor de zakelijke markt. Voor kleine en middelgrote organisaties in de Benelux en Duitsland heeft TNT Express het spaarprogramma TNT Speedpoints geïntroduceerd. Het spaarprogramma zorgt ervoor dat kleine en middelgrote organisaties voor internationale verzending van hun goederen TNT express (gaan) gebruiken.

Deelname
Klanten kunnen deelnemen aan het programma door zich als organisatie aan te melden via de website en een account aan te maken. Voor elke internationale zending die zij via de gratis internetoplossingen myTNT, Boek uw Zending, Express Shipper of Express Import versturen, ontvangen zij speedpoints. Ook het gebruik maken van de Sameday Koerier services of de producten van TNT Easy Express leveren punten op. Na aanmelding krijgen deelnemers gelijk 200 Speedpoints cadeau.

Sparen
Door een internationaal pakket te verzenden met TNT Express krijgt de organisatie met een account automatisch punten bijgeschreven. De waarde van de zending staat gelijk aan het aantal punten dat verdiend wordt. Bij een internationale zending ter waarde van 60 euro, worden 60 speedpoints aan het puntensaldo toegevoegd.

Afhankelijk van het aantal gespaarde punten worden deelnemers ingedeeld in 2 statussen:

  • Blue: iedereen die net begint met sparen en onder de 1.500 gespaarde punten per jaar blijft, krijgt een Blue status.
  • Orange: iedereen die regelmatig een pakketje verstuurt en daarmee boven de 1.500 punten per jaar komt, wordt ingedeeld in de status Orange. Zij kunnen kiezen uit een uitgebreider assortiment cadeaus.


Verzilveren
Er is een webwinkel waar de punten tegen cadeaus kunnen worden ingewisseld. Er zijn verschillende producten beschikbaar zodat iedere organisatie zijn cadeau naar persoonlijke wens kan bestellen. De cadeaus beginnen bij 500 Speedpoints voor een reisstekker set en lopen op tot 57.000 Speedpoints voor een iPad. De Speedpoints zijn na de toekenning 24 maanden geldig.

Case Facts

  • TNT Express is in 2003 begonnen met een soortgelijk spaarprogramma, TNT Expressions. Dit programma was alleen gericht op de Nederlandse markt. Na een aantal jaren is TNT Expressions overgegaan in TNT Speedpoints.
  • Deelnemers kunnen 1.000 extra speedpoints verdienen door TNT Speedpoints aan te bevelen bij anderen.
Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: