fbpx
Loyalty Insight

Video marketing is de toekomst van content

Klanten betrekken door middel van video

Loyalty InsightMarktcijfers 10 januari 2017

Slimme marketeers maken steeds vaker gebruik van video marketing om hun boodschap over te brengen. De aandachtsspanne van de consument wordt namelijk steeds korter, de kunst wordt deze vast te houden door content meer interactief en visueel te maken. Een trend die naar verwachting in 2017 alleen maar groter zal worden.

video marketing mind map

Video marketing in 2017

Video marketing wordt een van de belangrijkste manieren van online communiceren. Het is niet voor niets dat Youtube de grootste zoekmachine ter wereld is na Google. 78% van de mensen bekijkt minimaal één keer per week een online video, maar liefst 55% doet dit elke dag. En dit aantal lijkt alleen maar toe te nemen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer organisaties en bedrijven hierop inspelen door video marketing te gebruiken om met klanten te communiceren. Video is ideaal voor het vertellen van je verhaal. Onderzoek wijst daarnaast  uit dat klanten langer blijven hangen wanneer video wordt ingezet: 65% van de kijkers bekijkt ten minste 3/4 van de video. Kortom: een enorme kans om in contact te komen met klanten en deze te betrekken.

Website, e-mail en sociale media

Video marketing kan via vele verschillende kanalen worden ingezet. Steeds meer bedrijven gebruiken video om hun merkboodschap via hun website over te brengen aan (potentiële) klanten. Daarnaast worden video’s steeds meer ingezet binnen e-mailstrategieën. En dat lijkt terecht: door het woord video in het onderwerp van een e-mail te plaatsten wordt de e-mail 19% beter geopend. Het percentage van de ontvangers dat klikt neemt toe (65%) en zelfs het aantal uitschrijvingen neemt af (met 26%) door gebruik van een video. En dan hebben we het nog niet eens gehad over sociale media: volgens Doubleshot kijken er elke dag 500 miljoen mensen via Facebook online video’s, daar komen nog dagelijks 20 miljoen Snapchatters en 82% van de Twittergebruikers bij. Iets om rekening mee te houden: 85% van de video’s op Facebook worden zonder geluid bekeken.

Focus op video marketing

Reden genoeg dus om bij het opzetten van een communicatie-, e-mail- en loyaliteitsstrategie rekening te houden met de inzet van video. Onderstaande infographic van Highq.com zet alle cijfers nog eens op een rijtje.

Video marketing infographic

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: