fbpx
Loyalty Insight

Van binnenuit loyaliteit vergroten

Loyalty InsightWetenschap 26 november 2020

Normaliter werd loyaliteit gecreëerd door persoonlijke ervaringen tussen klanten en organisaties. Met de opkomst van e-commerce en corona is de persoonlijke touch verloren geraakt. In dit artikel volgen er 6 manieren hoe bedrijven van binnenuit de klantloyaliteit in deze tijden alsnog kunnen vergroten.

1 Kernwaarden op orde hebben

Om te zorgen voor langdurige loyaliteit is het goed om te kijken naar de kernwaarden van een merk of bedrijf. Kijk hierbij eerst naar de doelgroep en zorg ervoor dat de kernwaarden goed aansluiten. Voer deze waarden vervolgens door in de bedrijfsvoering. Klanten zullen dit waarderen wanneer ze dit terugzien. Wanneer een bedrijf zich bijvoorbeeld richt op generatie Z, een generatie die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vindt, dan is het van belang om in te zetten op deze waarden.

2 Zorg voor duidelijk communicatie

Op dit moment werkt vrijwel iedereen vanuit huis. Het verslechteren van de interne communicatie ligt dan al snel op de loer. Het is belangrijk om te zorgen dat de onderlinge communicatie soepel verloopt. De klant mag niet het slachtoffer worden van slechte communicatie binnen het bedrijf door bijvoorbeeld verkeerde communicatie te ontvangen. Denk hierbij na over de communicatie op verschillende niveaus: met elkaar, de leiding en uiteindelijk met de klant.

3 Zorg voor een duidelijke structuur

Het is belangrijk dat iedere werknemer zijn/haar rol kent binnen het bedrijf. Zorg dat de taken voor iedereen helder zijn en elke werknemer weet wie waar verantwoordelijk voor is. Dit zal uiteindelijk zorgen voor een efficiënte bedrijfsvoering, wat terug te zien is bij de uitstraling richting klanten.

4 Neem de juiste mensen in dienst

Al het bovenstaande valt of staat met de juiste mensen. Iemand kan goed zijn in wat hij/zij doet, maar moet wel aansluiten bij de kernwaarden en de cultuur van een bedrijf. Kijk ook naar verschillende vaardigheden. Een uitgebreide lijst met vaardigheden zorgt ervoor dat klanten zo goed mogelijk geholpen kunnen worden.

5 Maak medewerkers gelukkig

Wanneer de medewerkers op hun plek zijn en gelukkig zijn, zullen zij dit ook uitstralen richting de klanten. Betrek, ondersteun en erken de medewerkers. Wanneer klanten in contact komen met een tevreden medewerkers, merken zij dit direct. Dit zorgt uiteindelijk voor een bevordering van loyaliteit.

6 Intern zorgen voor goede loyaliteit

Als het bedrijf bestaat uit een extern team, dan is het moeilijk om klantloyaliteit te krijgen. Organiseer bijvoorbeeld virtuele meetings met elkaar, waarbij medewerkers elkaar bij hun werkzaamheden kunnen betrekken. Dit vergroot de kans dat meerdere mensen weten wat er speelt.

Hoe een bedrijf intern functioneert, straalt uit naar de buitenkant en kan leiden tot mooie resultaten. Zorg voor goede interne communicatie, structuur en geluk onder medewerkers. Dit zal uiteindelijk een positief effect hebben op de klantloyaliteit.

 

Het originele artikel vind je hier

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: